• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Curiebisschop veroordeelt moord op Christenen door de Talibaan

VATICAAN (KerkNet/Kathpress) – De curiebisschop Rino Fisichella, prefect van de onlangs opgerichte Pauselijke Raad ter Bevordering van de Nieuwe Evangelisatie, is bijzonder kritisch over de moord op tien medische hulpverleners, onder wie acht buitenlanders, in het noordoosten van Afghanistan. Volgens de taliban spioneerden de medewerkers van de International Assistance Mission, een partnerorganisatie van de Christelijke BlindenMissie (CBM), voor de Amerikanen en predikten zij het Christendom.

Bisschop Fisichella spreekt over doelbewust geweld tegen Christenen. Hij zei de ‘Corriere della Sera’ dat het duidelijk is dat de artsen werden omgebracht omdat ze Christen zijn. De bisschop herinnert eraan dat ook de boeddhabeelden in maart 2001 geen genade vonden bij de taliban. Tegelijk beklemtoont hij dat de dialoog tussen moslims en Christenen moet voortgezet worden. “Een religieuze overtuiging mag nooit een rechtvaardiging zijn voor geweld.”

Volgens bisschop Fisichella is het een blijvende taak van de Katholieke Kerk om zich in te zetten voor de dialoog tussen de verschillende godsdiensten. Die dialoog moet gebaseerd zijn op wederzijds respect en een betere kennis van elkaars godsdienst.

Publicatiedatum: 10 augustus 2010
Laatst bewerkt: 4 september 2010


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2021, Stg. InterKerk, Schiedam