• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus looft de toenadering tussen Katholieke en Orthodoxe Kerken

ROME (KerkNet/VIS/Kathpress) – “De relaties tussen de katholieke en de orthodoxe zusterkerken staan op een beslissend kruispunt. Wij hopen dat de dialoog tussen oost en west een betekenisvolle stap vooruit zet.” Dat verklaarde Paus Benedictus XVI vandaag tijdens de ontvangst van een delegatie van het oecumenische patriarchaat, die in Rome te gast is naar aanleiding van de viering van de feestdag van de apostelen Petrus en Paulus van morgen dinsdag 29 juni.
De Paus loofde vanmorgen het wederzijdse vertrouwen, de waardering en de verstandhouding en herinnerde eraan dat orthodoxe en katholieke theologen in hun bilaterale dialoog sinds kort overleggen over het ambt van de opvolger van de apostel Petrus en de manier waarop dat pontificaat in het verleden werd ingevuld. “Wij hebben er vertrouwen in dat die dialoog grote vooruitgang blijft maken”, aldus de Paus. Hij onderstreepte het belang van de samenwerking tussen beide geloofsgemeenschappen voor de christelijke minderheid in het Midden-Oosten, opdat zij in deze regio samen de gemeenschappelijke moeilijkheden het hoofd zouden bieden.
De orthodoxe delegatie, onder leiding van metropoliet Gannadios, woont morgen dinsdag de viering bij voor H. Petrus en Paulus in de Sint-Pietersbasiliek in Rome, waarin ook aartsbisschop André-Joseph Léonard van Mechelen-Brussel het pallium krijgt opgelegd.

Zie ook:

Publicatiedatum: 28 juni 2010
Laatst bewerkt: 28 juni 2010


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2020, Stg. InterKerk, Schiedam