• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

'Misbruikschandaal heeft vertrouwen in gezag en morele leer Kerk ernstig ondermijnd'

Vaticaanstad - "Seksueel misbruik van kinderen en jongeren is niet alleen een gruwelijke misdaad, maar ook een zware zonde en daarmee een belediging van God en een schending van de waardigheid van de mens die naar Zijn beeld is geschapen." Paus Benedictus XVI hield dit dinsdag de 24 Ierse bisschoppen voor die met hem en leden van de Romeinse Curie een groot seksueel misbruikschandaal in Ierland bespraken, aldus een Vaticaans perscommuniqué.

Maandag waren er al twee gespreksrondes. Tijdens de derde bijeenkomst spoorde Benedictus XVI de bisschoppen aan "de problemen uit het verleden krachtig en vastberaden op te lossen en de huidige crisis eerlijk en moedig onder ogen te zien". Hij sprak ook de hoop uit dat de bijeenkomst in het Vaticaan zal bijdragen "aan de eenheid onder de bisschoppen", waardoor ze in staat zullen zijn "concrete maatregelen te nemen om degenen die misbruikt zijn bij te staan, het geloof in Christus te vernieuwen en de geestelijke en morele geloofwaardigheid van de kerk te herstellen". Het seksueel misbruikschandaal in Ierland "heeft het vertrouwen in het gezag en de morele leer van de kerk ernstig ondermijnd", luidt de gezamenlijke conclusie van de deelnemers aan de bijeenkomst.

Binnenkort verschijnt een Paus Benedictus XVI - Brief
Aan de Katholieken van Ierland
Over de gevallen van seksuele misbruik van kinderen
(19 maart 2010)
van Benedictus XVI over het seksueel misbruikschandaal, gericht aan de katholieken van Ierland. De Ierse bisschoppen hebben kanttekeningen kunnen plaatsen bij het concept van de brief.

Bron: rknieuws.blogspot.com

Zie ook:

Publicatiedatum: 16 februari 2010
Laatst bewerkt: 31 augustus 2013


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2020, Stg. InterKerk, Schiedam