• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus roept Christenen op krachten te bundelen

VATICAANSTAD (RKnieuws.net) - Paus Benedictus XVI heeft maandag tijdens de Vespers in de basiliek van Sint- Paulus- buiten- de- muren in Rome als afsluiting van de Gebedsweek voor de Eenheid van de Christenen alle Christenen opgeroepen tot een nieuwe evangelisatie. ‘In een wereld, gekenmerkt door religieuze onverschilligheid en zelfs door een groeiende afkeer tegenover het Christelijke geloof, is een nieuwe en intense evangelisatie noodzakelijk’, zei Benedictus XVI.

‘Dit moet niet alleen gebeuren onder de volkeren die nooit het Evangelie hebben gekend maar ook daar waar het Christendom zich verspreid heeft en deel uitmaakt van de geschiedenis van het land’, aldus de Paus. ‘Er zijn zaken die ons scheiden’, zei de kerkleider ‘maar er is een centrale inhoud van de boodschap van Christus die we samen kunnen verkondigen zoals het vaderschap van God en de overwinning van Christus op de zonde en de dood’.

‘Hoe kunnen de ongelovigen openstaan voor het Evangelie indien de Christenen, die zich beroepen op dezelfde God, onderling verdeeld zijn?’, aldus de Paus. ‘De communio en de eenheid van de leerlingen van Christus is een voorwaarde voor de geloofwaardigheid van hun getuigenis’, voegde hij eraan toe. De Paus zei verder dat katholieken, protestanten, anglicanen en orthodoxen gemeenschappelijk getuigenis kunnen afleggen over thema’s als het begin en het einde van het leven, de grenzen van de wetenschap en de technologie én de dialoog met de andere godsdiensten. Benedictus XVI noemde ook het behoud van de schepping, de bevordering van het algemeen welzijn en van de vrede, de verdediging van het centrale karakter van de menselijke persoon en de inspanningen om honger, armoede, analfabetisme en de ongelijke verdeling van de rijkdommen weg te werken.

Publicatiedatum: 25 januari 2010
Laatst bewerkt: 15 maart 2010


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2020, Stg. InterKerk, Schiedam