• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus verwijt Europa zijn christelijke wortels te ontkennen

VATICAANSTAD (RKnieuws.net) - Paus Benedictus XVI is zaterdag in een toespraak scherp uitgevaren tegen de Europese Unie die haar vijftigjarig bestaan viert. De paus zei dat Europa zijn christelijke wortels vergeet. Hij riep de gelovigen op een "nieuw Europa" te bouwen.
"Men kan geen echt gemeenschappelijk Europees huis bouwen door de eigen identiteit van de volkeren van ons continent te negeren", zei de paus bij de ontvangst van de deelnemers aan een conferentie georganiseerd door de Europese bisschoppen, verenigd in de COMECE, ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van het Verdrag van Rome.

De paus verweet Europa zelfs het christelijk geloof af te zweren. Paus Benedictus XVI zei dat de christenen het recht op gewetensvrijheid hebben telkens de fundamentele menselijke rechten zoals ze verdedigd worden door de katholieke Kerk geweld wordt aangedaan. De paus riep de gelovigen op een "nieuw Europa" te bouwen, met de hulp van God en geinspireerd door het evangelie. "Wees actief aanwezig in het publieke debat in Europa", aldus de paus. "De christelijke waarden die de ziel van het continent uitstralen moeten behouden worden in het Europa van het derde millenium als het tenminste een voorbeeld wil blijven voor de rest van de wereld", zo zei Benedictus XVI.

Publicatiedatum: 24 maart 2007
Laatst bewerkt: 15 maart 2010


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2021, Stg. InterKerk, Schiedam