• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus roept op tot solidariteit met tuberculosepatiƫnten

ROME (Kerknet/Kipa-Apic) - Paus Benedictus XVI heeft vandaag de hoop uitgesproken dat de komende Werelddag tegen Tuberculose, op 24 maart a.s., mag bijdragen tot een verdere ontwikkeling van de zorg voor de mensen die onder tbc gebukt gaan en een steeds grotere solidariteit met de lijdende medemensen in het algemeen.

De paus deed zijn oproep in aanwezigheid van duizenden pelgrims, die zich vanmorgen voor zijn wekelijkse audiëntie op het Sint-Pietersplein in Rome verzameld hebben. Hij bad voor de zieken en hun familieleden en bemoedigde de vele initiatieven die door de Kerk ontwikkeld worden in de strijd tegen deze ziekte en voor de opvang van tbc-patiënten. Jaarlijks sterven naar schatting nog steeds 2 miljoen mensen aan de gevolgen van tuberculose.

In zijn catechese stond de paus vandaag stil bij de figuur van Paus Benedictus XVI - Audiƫntie
H. Justinus, filosoof en martelaar
(21 maart 2007)
die een van de belangrijkste apologeten van de 2de eeuw was. Hij leverde een belangrijke bijdrage in de verspreiding van de christelijke boodschap in een vorm die aangepast was aan die tijd. St. Justinus verzette hij zich ook fel tegen de valse God van de heidenen en riep op om voor de waarheid te kiezen. De paus loofde zijn bijdrage tot de ontwikkeling van de filosofie, die omwille van haar fundamentele kritiek op de valse mythen, een geprivilegieerde ontmoetingsplaats is tussen christendom, jodendom en heidendom.

Publicatiedatum: 21 maart 2007
Laatst bewerkt: 31 augustus 2013


 
RSS feedAangepaste dossiers

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2021, Stg. InterKerk, Schiedam