• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus: 'Heiligheid is geen utopie'

Paus Franciscus is vanmorgen ter gelegenheid van het hoogfeest van de Onbevlekte Ontvangenis van de Heilige Maagd Maria al heel vroeg gaan bidden voor mensen in nood bij de Mariazuil aan de Spaanse Trappen in Rome. Tijdens het Angelusgebed riep hij de gelovigen op om elke dag nederig en vreugdevol te leven, in de voetsporen van Maria. God vraagt van ons niet dat wij elke dag wonderen doen of dat wij over buitengewone talenten zouden beschikken, zei de paus. Maria had geen oog voor zichzelf. Dat was ware nederigheid: niet naar jezelf kijken, maar naar God en de andere mensen.

De paus nodigde de gelovigen ook uit tot een gewetensonderzoek en vroeg hen om zich de vraagt te stellen of heiligheid een utopie is, iets voor ingewijden, een vrome illusie die onverenigbaar is met het normale leven …

Hij blikte ook nog even terug terug op zijn 35ste buitenlandse reis naar Cyprus en Griekenland en sprak zijn diepe waardering uit voor de manier waarop hij door de orthodoxe Kerken van Cyprus en Griekenland werd verwelkomd. En de paus herinnerde eraan dat wij allenmaal kinderen zijn van de Kerk van Jezus. Hij zei te hopen dat Cyprus een laboratorium van broederschap zou mogen worden.

Bron: VIS/Vaticannews.va

Publicatiedatum: 8 december 2021
Laatst bewerkt: 8 december 2021


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2022, Stg. InterKerk, Schiedam