• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Eerste fase Bisschoppensynode 2021-2023 over synodale Kerk verlengd

(kerknet.be) - De talrijke berichten die wij in deze eerste weken van het synodale proces hebben ontvangen van de bisschoppenconferenties, bisdommen en eparchieën, zijn echt een bemoedigende bevestiging voor al wie zich in de Kerk inzetten voor het welslagen van de eerste fase van het synodale proces – met als thema: ‘Voor een synodale Kerk: communio, participatie en missie’ - waarin het volk van God wordt geraadpleegd. Voor dit alles zijn wij oprecht dankbaar. Zo opent het persbericht dat het secretariaat-generaal van de Bisschoppensynode vanmiddag heeft uitgestuurd.

Het persbericht bevestigt dat op het secretariaat-generaal de afgelopen weken heel veel verzoeken zijn binnengelopen om de eerste fase van het synodale proces te verlengen, om het volk van God op die manier meer gelegenheid te bieden tot een authentieke ervaring van luisteren en dialoog.

Tot Maria Tenhemelopneming 2022

Het secretariaat-generaal van de bisschoppensynode onder leiding van kardinaal Mario Grech zegt zich ervan bewust te zijn dat een synodale Kerk een kerk is die luistert. Overwegend dat deze eerste fase essentieel is voor de gekozen synodale weg, de vele verzoeken evaluerend, en altijd het welzijn van de Kerk nastrevend, heeft het dagelijkse bestuur van de Bisschoppensynode besloten de termijn voor de presentatie van de samenvattingen van de consultaties door de bisschoppenconferenties, de Oosterse Kerken sui iuris en andere kerkelijke organen te verlengen tot 15 augustus 2022.

Publicatiedatum: 29 oktober 2021
Laatst bewerkt: 2 november 2021


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2022, Stg. InterKerk, Schiedam