• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus roept op tot applaus voor nieuwe zaligen en alle missionarissen

(kro-ncrv.nl/katholiek) -Vaticaanstad, 24 oktober 2021 - Het is in de Katholieke Kerk vandaag Wereldmissiedag. In zijn angelustoespraak op deze zondag riep paus Franciscus de gelovigen op het Sint-Pietersplein bij het bidden van het Angelus op te applaudisseren voor alle missionarissen. Ook loofde hij de twee Italiaanse vrouwen die gisteren werden zaligverklaard. 

“Gisteren werd in Brescia zuster Lucia dell'Immacolata zaligverklaard. Zij was een religieuze van de congregatie Ancelle della Carità. Zij was een zachtaardige en gastvrije vrouw en stierf in 1954 op 45-jarige leeftijd, na een leven in dienst van anderen, zelfs toen ziekte haar lichaam had verzwakt, maar niet haar geest”, zei de paus. 

Franciscus vroeg ook aandacht voor Sandra Sabattini die vandaag in Rimini wordt zaligverklaard. “Deze studente geneeskunde kwam op 22-jarige leeftijd bij een auto-ongeluk om het leven. Zij was een vrolijk meisje, bezield door grote liefde en dagelijks gebed. Zij wijdde zich met enthousiasme aan de dienst van de zwakkeren in het spoor van het charisma van de Dienaar Gods Don Oreste Benzi. Laten we voor de twee zaligen applaudisseren. Allemaal samen!”

“Laten wij vandaag, Wereldmissiedag, deze twee nieuwe zaligverklaarden beschouwen als getuigen die met hun leven het Evangelie hebben verkondigd. En met dankbaarheid groet ik de vele missionarissen - priesters, mannelijke en vrouwelijke religieuzen en lekengelovigen - die hun energie in dienst van de Kerk stellen en betalen vaak voor een hoge prijs voor hun getuigenis in de eerste persoon. En zij doen dit niet om zieltjes te winnen, maar om in hun leven te getuigen van het Evangelie in landen die Jezus niet kennen. Hartelijk dank aan de missionarissen! Een groot applaus voor hen ook, iedereen!”

Sandra Sabattini (1961-1984) begon als meisje al was een Italiaanse rooms-katholiek te werken naast drugsverslaafden en zieken met de droom om deel uit te maken van de medische missies in Afrika. Later verloofde zij zich, maar aan haar leven kwam door een auto-ongeluk een einde. Op 2 oktober 2019 werd een wonder op haar voorspraak officieel door het Vaticaan erkend. Haar zaligverklaring zou vorig jaar hebben moeten plaatsvinden, maar werd vanwege corona uitgesteld. 

Lucia dell'Immacolata is de kloosternaam van Maria Ripamonti (1909-1954). Zij had in een spinnerij gewerkt voordat zij in 1932 naar Brescia vertrok om daar in te treden in een religieuze congregatie. In 1938 legde zij haar eeuwige professie af. Ze werd ongeneeslijk ziek en stierf in geur van heiligheid. Een wonder op haar voorspraak werd door de paus erkend op 13 mei 2019. Ook haar zaligverklaring werd vanwege corona uitgesteld.

Zie de Nederlandstalige vertaling van de volledige catechese voorafgaand aan het bidden van het Angelus: Paus Franciscus - Angelus/Regina Caeli
Jezus, Zoon van David, heb medelijden met mij!
30e Zondag door het Jaar (Jaar B) - Sint Pietersplein
(24 oktober 2021)

Publicatiedatum: 24 oktober 2021
Laatst bewerkt: 26 oktober 2021


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2021, Stg. InterKerk, Schiedam