• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus bidt om een ‘steeds groter wij’

(kro-ncrv.nl/katholiek) - Vaticaanstad, 26 september 2021 - De Katholieke Kerk viert vandaag de Mondiale Dag voor Vluchtelingen en Migranten. Het thema dit jaar luidt: ‘Naar een steeds groter wij.’ Paus Franciscus stond er vandaag in zijn Paus Franciscus - Angelus/Regina Caeli
De bekoring de eersten van de klas te spelen en de anderen op afstand te houden
26e Zondag door het Jaar (Jaar B) - Sint Pietersplein
(26 september 2021)

“Het is noodzakelijk samen op te trekken, zonder vooroordelen en zonder angst, aan de zijde van de meest kwetsbaren: migranten, vluchtelingen, ontheemden, slachtoffers van mensenhandel en in de steek gelaten personen. Wij zijn geroepen om te bouwen aan een wereld die steeds meer mensen insluit en niemand uitsluit”, zei de Heilige Vader tot de gelovigen op het Sint-Pietersplein. 

Franciscus sprak een speciale groet uit tot katholieken die vandaag in Loreto bijeen zijn voor het initiatief van de Italiaanse Bisschoppenconferentie ten gunste van migranten en vluchtelingen. 

De paus wees op het kunstwerk Angels Unawares van de Canadese kunstenaar Timothy Schmaltz, dat op 29 september 2019 op het Sint-Pietersplein werd onthuld.

“En voordat ik het plein verlaat, nodig ik u uit om dichter bij dat monument daar te komen - waar kardinaal Czerny staat - de boot met de migranten, en te blijven stilstaan bij de blik van die mensen en in die blik de hoop te vangen die elke migrant vandaag heeft om opnieuw te beginnen met leven. Ga erheen, bekijk dat monument. Laten we de deuren niet sluiten voor hun hoop.”

Franciscus betuigde verder zijn medeleven met de getroffenen van de vulkaanuitbarsting La Palma, een van de Canarische Eilanden. “Ik denk vooral aan hen die gedwongen werden hun huis te verlaten. Laten we bidden tot Onze Lieve Vrouw, die op dat eiland vereerd wordt als Nuestra Señora de las Nieves, voor deze mensen die zo beproefd zijn en voor de redders.”

Publicatiedatum: 26 september 2021
Laatst bewerkt: 27 september 2021


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2022, Stg. InterKerk, Schiedam