• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Slovakije versoepelt coronamaatregelen voor het pausbezoek

De Slovaakse kerkleiding is ongerust dat nog maar relatief weinig Slovaken zich hebben aangemeld voor het pausbezoek van 12 tot 15 september 2021.

(kerknet.be) - In het vooruitzicht van het bezoek van paus Franciscus van komende week kondigen de Slovaakse bisschoppen aan dat het voor de deelnemers van de plechtigheden met de paus niet meer noodzakelijk is dubbel gevaccineerd te zijn.

De bisschoppen hadden eind vorige week al geklaagd over het gebrek aan animo voor het pausbezoek, terwijl Slovaakse vaccinologen hadden vastgesteld dat zelfs de komst van de paus landgenoten blijkbaar niet kon overtuigen om zich te laten vaccineren. Op dat moment hadden zich slechts 33.000 mensen aangemeld voor de ontmoetingen met de paus. Volgens Slovaakse media komt dat onder meer omdat deze paus met zijn uitgesproken standpunten over vluchtelingen en migratie bij vele Slovaken niet in de smaak valt. Door de coronamaatregelen kunnen bovendien ook katholieken uit buurlanden als Polen of Tsjechië de evenementen niet bijwonen.

De Slovaakse bisschoppen publiceerden vorige week nog een pastorale brief, maar ook die oproep kon de Slovaken niet meteen overtuigen. De website van de Slovaakse bisschoppenconferentie meldt nu dat niet alleen volledig gevaccineerde mensen kunnen deelnemen aan de bijeenkomsten met paus Franciscus, maar ook al diegenen die hersteld zijn van een coronabesmetting en allen die een negatieve coronatest kunnen voorleggen.

Publicatiedatum: 7 september 2021
Laatst bewerkt: 7 september 2021


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2021, Stg. InterKerk, Schiedam