• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus weer terug uit het ziekenhuis

(kerknet.be) - Paus Franciscus heeft vanmiddag, woensdag 14 juli 2021, het Agostino Gemelli-ziekenhuis in Rome mogen verlaten. Op zondag 4 juli was hij er geopereerd aan zijn dikke darm. 

De paus stapte in een wagen die hem naar de Casa Santa Marta, het gastenverblijf in de schaduw van de Sint-Pietersbasiliek waar hij sinds zijn aanstelling resideert, bracht.

Santa Maria Maggiore

Directeur Matteo Bruni van de persdienst van de Heilige Stoel bevestigde vanmiddag dat de paus even na 10.30 uur uit het Agostino Gemelli-ziekenhuis in Rome is ontslagen. Op vragen van journalisten antwoordde hij kort en bondig: Voor hij naar het Vaticaan terugkeerde, is de paus naar de Santa Maria Maggiorebasiliek gegaan, waar hij voor de icoon van de Maagd Maria Salus Populi Romani zijn dankbaarheid heeft uitgesproken voor het succesvolle verloop van zijn operatie en gebeden heeft voor alle zieken, vooral voor diegenen die hij tijdens zijn verblijf in het ziekenhuis heeft ontmoet. Kort voor de middag keerde hij terug naar zijn residentie in de Casa Santa Marta.

Dank

Paus Franciscus stuurde later een tweet via zijn @Pontifex-profiel: Ik dank iedereen die mij met gebed en genegenheid nabij is geweest tijdens mijn verblijf in het ziekenhuis. Laten we niet vergeten te bidden voor de zieken en voor hen die hen bijstaan.

Alleen angelusgebed op zondag

Omwille van zijn revalidatie doet de paus het nog de rest van de maand juli rustig aan. Hij zal alleen voorgaan in het zondagse angelusgebed en zoals gebruikelijk daarna een korte toespraak houden. Alle andere verplichtingen zijn afgezegd.

Bron: VIS/AFP

Publicatiedatum: 14 juli 2021
Laatst bewerkt: 19 juli 2021


 
RSS feedAangepaste dossiers

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2021, Stg. InterKerk, Schiedam