• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus Franciscus tijdens Angelus: God handelt in de kleine dingen

Op deze, liturgisch gezien, 11e Zondag door het Jaar verscheen Paus Franciscus opnieuw voor het raam van de studiekamer in het Pauselijk Paleis dat over het Snt Pietersplein uitziet om de catechese te geven, het Angelus te bidden en de pelgrims te begroeten. In zijn catechese besprak hij o.a. het volgende.

Van Maria leren “de grootheid van God te zien die handelt in de kleine dingen en de bekoring van ontmoediging te overwinnen”. Zelfs de kleine dingen van de dagelijkse routine “zijn bewoond door de verborgen aanwezigheid van God”, “dat wil zeggen dat zij zin hebben”.

In navolging van de heilige Ignatius van Loyola, suggereert de paus “God te zoeken en te vinden in alle dingen”. Hij nodigt uit Gods aanwezigheid te onderscheiden achter de schijn: “Al wat goed is, behoort aan God en draagt dus nederig zijn vrucht. Het goede groeit altijd nederig, op een verborgen manier, dikwijls onzichtbaar”.

Een aanwezigheid die tot vertrouwen moet leiden: “Dat is ons vertrouwen, dat is wat ons de kracht geeft om elke dag met geduld door te gaan en het goede te zaaien dat vrucht zal dragen. Hoe belangrijk is dit ook om uit de pandemie te geraken! Het vertrouwen ontwikkelen dat wij in Gods hand zijn en ons tegelijk allemaal inzetten voor de heropbouw en een nieuw begin, geduldig en standvastig”.

En over nederigheid: “vergeten wij nooit dat het resultaat van het zaaien niet afhangt van onze capaciteiten: het hangt af van Gods werking, het is aan ons om te zaaien en met liefde te zaaien, met inzet en geduld”.

Bron: zenit.org
Vert.: Maranatha-gemeenschap

Zie de Nederlandstalige vertaling van de volledige catechese: Paus Franciscus - Angelus/Regina Caeli
De bekoring van ontmoediging overwinnen
11e Zondag door het Jaar (Jaar B) - Sint Pietersplein
(13 juni 2021)

Publicatiedatum: 13 juni 2021
Laatst bewerkt: 1 juli 2021


 
RSS feedAangepaste dossiers

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2021, Stg. InterKerk, Schiedam