• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus bidt voor rampgebied in Tsjechië

(kerknet.be) - Ik verzeker de bevolking van het zuidoosten van de Tsjechische Republiek, dat getroffen is door een krachtige tornado, van mijn medeleven. Ik bid voor de overledenen en de gewonden en voor al diegenen die hun zwaar beschadigde huizen hebben moeten verlaten, zei de paus gisterenmiddag tot de gelovigen op het Sint-Pietersplein.

Afgelopen zaterdag begonnen in Tsjechië de opruimwerkzaamheden na de verwoestende tornado van afgelopen week. Militairen en brandweerlui verwijderden voertuigen die waren weggeslingerd door de storm. Experts wezen gebouwen aan die gevaar lopen in te storten.

Op 24 juni richtte een tornado in Tsjechië een ongekende ravage aan. Dat gebeurde in een gebied dat ongeveer 500 meter breed en 26 kilometer lang is. Het natuurgeweld kostte het leven aan zeker vijf mensen en een 200-tal personen raakten gewond. Onder de doden bevindt zich een zwangere vrouw uit buurland Slowakije, wier ongeboren kind eveneens om het leven kwam. De autoriteiten denken niet dat er nog mensen onder het puin liggen.

Wederopbouw

Honderden gebouwen zijn weggevaagd of liepen zware schade op. De regering zegt 16 miljoen euro uit te trekken voor de wederopbouw. Daarnaast kregen hulporganisaties in korte tijd ongeveer 6 miljoen euro aan donaties van particulieren binnen.

Premier Andrej Babis heeft al aangekondigd ook een beroep te willen doen op het Solidariteitsfonds van de EU. Landen kunnen geld krijgen uit dat Europese potje na bijvoorbeeld bosbranden, aardbevingen, stormen en overstromingen.

Bron: kro-ncrv.nl

Publicatiedatum: 28 juni 2021
Laatst bewerkt: 1 juli 2021


 
RSS feedAangepaste dossiers

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2021, Stg. InterKerk, Schiedam