• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Bijzonder geschenk voor jubileum priesterwijding Benedictus XVI

Mgr. Georg Gänswein, de persoonlijke secretaris van emeritus paus Benedictus XVI, bevestigt dat er een bijzondere verrassing wordt voorbereid voor de viering van de  70ste verjaardag van de priesterwijding van kardinaal Joseph Ratzinger. Voor deze gelegenheid wordt een groep voormalige koorleden tussen de 40 en 60 jaar van de dom van Regensburg uitgenodigd, die onder meer tijdens de eucharistieviering in de Mater Ecclesiae-kapel zullen zingen.

De emeritus paus Benedictus XVI, een niet-onverdienstelijk pianist en groot liefhebber van klassieke muziek, werd op 29 juni 1951 door kardinaal Faulhaber tot priester van het aartsbisdom München und Freising gewijd. Het was een gebeurtenis die zijn hele leven heeft getekend, onderstreept mgr. Gänswein. Sindsdien was de eucharistie voor Joseph Ratzinger essentieel. Tot op vandaag, en dat ondanks zijn mobiliteitsproblemen.

Helaas lukt het hem niet langer om een half uur recht te staan. Dus concelebreert hij. Hij zit in een rolstoel naast het altaar, terwijl ik hoofdcelebrant ben. Wij doen dit elke dag. Sinds zijn wijding is er geen dag geweest dat hij de eucharistie niet heeft gevierd of geconcelebreerd.

Bron: Rome Reports

Publicatiedatum: 28 juni 2021
Laatst bewerkt: 1 juli 2021


 
RSS feedAangepaste dossiers

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2021, Stg. InterKerk, Schiedam