• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Negen diakens door paus tot priester gewijd

(kro-ncrv.nl/katholiek - aangevuld) - Vaticaanstad, 25 april 2021 - Paus Franciscus heeft op deze Vierde Zondag van Pasen in de Sint-Pietersbasiliek negen diakens tot priester gewijd. Onder de wijdelingen zijn een voormalige filmregisseur en een man die een kans afsloeg om profvoetballer te worden. 

De nieuwe priesters zijn geïncardineerd in het bisdom Rome. Onder hen zijn drie niet-Italianen, afkomstig uit Roemenië, Colombia en Brazilië.

Voor het eerst in 15 maanden werd door de Paus een H. Mis gecelebreerd aan het hoofdaltaar van de Sint Pieter. Bij deze plechtigheid zat er voor het eerst sinds de coronacrisis weer volk in het middenschip van de Vaticaanse Basiliek. 

De 40-jarige neomist Riccardo Cendamo was cineast voordat hij aan zijn priesteropleiding begon. Hij co-regisseerde de korte Regreso a casa, in 2013 vertoond op het Ischia Filmfestival. Cendamo was ook docent aan de Accademia Togliani, een acteursschool in Rome.

Het sporttalent heet Samuel Piermarini. Hij kreeg jaren geleden de kans om als tweede doelman te tekenen voor het jeugdteam van A.S. Roma, dat deel uitmaakt van de Italiaanse voetbalcompetitie Serie A. Hij besloot echter niet op het voorstel in te gaan, omdat hij wist dat hij in dat team de bank zou hebben opgewarmd. Bovendien brak bij hem het besef door dat hij voor iets hogers was bestemd. In 2011 besloot hij seminarist te worden. Toen hij op het Redemptoris Mater-seminarie zat, speelde hij mee in de Clericus Cup, een voetbaltoernooi voor priesters en seminaristen in Rome.

Publicatiedatum: 25 april 2021
Laatst bewerkt: 27 april 2021


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2021, Stg. InterKerk, Schiedam