• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus Franciscus viert Dag van het Godgewijde Leven

(kerknet.be) - Religieuzen moeten niet teveel klagen of nostalgisch blijven naar een verleden dat nooit meer terugkeert, maar moeten moedig zijn en geduld koesteren. Dat heeft paus Franciscus gisteren gezegd in zijn homilie tijdens een Eucharistieviering gisteren naar aanleiding van de Dag van het Godgewijde Leven. De plechtigheid mocht omwille van corona slechts door 120 religieuzen worden bijgewoond. Alle andere religieuzen moesten de plechtigheid online volgen.

In zijn commentaar op de Evangelielezing waarin de opdracht van Jezus in de tempel en de oude Simeon die zijn hele leven op Jezus heeft gewacht, centraal staan, onderstreepte de paus dat geduld geen teken van zwakte is. Integendeel, het is juist de kracht van de ziel, die ons in staat stelt om de individuele problemen en die van de gemeenschap te dragen, waardoor wij diversiteit kunnen verdragen en tegelijk ons pad kunnen blijven bewandelen. Geduld helpt ons om met genade naar onszelf, onze gemeenschappen en de wereld te kijken, zei paus Franciscus die alle religieuzen aanmoedigde om de deugd van het geduld in hun leven te verwelkomen.

Tot slot vroeg de paus de religieuzen om vertrouwen te blijven hebben in de Heer en niet toe te geven aan innerlijke droefheid en ontmoediging. Soms ook, zo vertelde hij, is het beter om te wachten op een beter moment, in de plaats van een onmiddellijke oplossing te willen vinden.

Bron: VIS/Rome Reports

Publicatiedatum: 2 februari 2021
Laatst bewerkt: 11 februari 2021


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2021, Stg. InterKerk, Schiedam