• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Apostolaat van het Gebed wordt Vaticaanse stichting

(Kerknet.be) - In Rome is gisteren bekendgemaakt dat het wereldwijde Gebedsnetwerk van de paus, dat ontstaan is uit het Apostolaat van het Gebed en de verering voor het Heilig Hart van Jezus, met ingang van 17 december 2020 erkend wordt als een canonieke rechtspersoon, gevestigd in het Vaticaan. Het gebedsnetwerk, dat vooral bekend is dankzij zijn maandelijkse gebedsintenties en de Video van de Paus, is aanwezig in 98 landen en bereikt wereldwijd meer dan 35 miljoen katholieken.

De erkenning gebeurt op voorlopige basis. Na drie jaar wordt zij effectief. De jezuïet Frederic Fornos, de huidige directeur van het netwerk, wordt tegelijk benoemd tot internationale directeur van de stichting. De coördinatie van het initiatief blijft toevertrouwd aan de jezuïeten, die de opdracht krijgen om deze missie van mededogen in de wereld en de door de paus aan de Kerk voorgestelde gebedsintenties te blijven promoten.

Het apostolaat van het gebed ontstond in 1844 in Frankrijk, onder impuls van de jezuïet François-Xavier Gautrelet.

In de statuten, die vanaf 17 december van kracht worden, wordt de belangrijke rol onderstreept van het netwerk ten dienste van de evangelisatie. Die statuten zelf werden sinds de oprichting en op uitdrukkelijke vraag van de pausen Leo XIII en Pius XI al meermaals aangepast. Daarbij kwam het apostolaat almaar sterker te dienste staan van de paus en zijn gebedsintenties. De erkenning van het gebedsnetwerk als missie van de Heilige Stoel toevertrouwd aan de Sociëteit van Jezus vormt slechts de logische bekroning van die evolutie.

Bron: I.Media/Radio Vaticaan

Publicatiedatum: 4 december 2020
Laatst bewerkt: 6 december 2020


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2021, Stg. InterKerk, Schiedam