• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Kardinaal Sarah waarschuwt vanuit de Afrikaanse ervaring tegen het islamisme

In de kathedraal van Nice werd donderdagochtend 29 oktober 2020 een aanslag gepleegd door een uit Tunesië via Lampedusa ruim een maand geleden in Frankrijk aangekomen islamitische extremist, waarbij deze een vrouw onthoofde en een andere vrouw en de koster doodstak onderwijl islamitische strijdkreten roepende, terwijl deze Katholieken aan het bidden waren in de kerk.

Kardinaal Sarah reageerde via twitter: "Het islamisme is een monsterlijk fanatisme dat met kracht en vastberadenheid moet worden bestreden. Het zal zijn oorlog niet stoppen. Helaas weten wij Afrikanen dit maar al te goed. De barbaren zijn altijd de vijanden van de vrede", schrijft de prefect van de Congregatie voor de Goddelijke Eredienst en de Discipline van de Sacramenten. "Het Westen, het huidige Frankrijk, moet dit begrijpen. Laten we bidden."

Paus Franciscus twitterde echter: "Ik sta dicht bij de katholieke gemeenschap van Nice en treur om de aanslag die de dood heeft gezaaid in een plaats van gebed en vertroosting. Ik bid voor de slachtoffers, voor hun families en voor het geliefde Franse volk, dat ze met het goede mogen reageren op het kwaad". 

Publicatiedatum: 29 oktober 2020
Laatst bewerkt: 31 oktober 2020


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2020, Stg. InterKerk, Schiedam