• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Emeritus Paus Benedictus XVI heeft gezichtsroos en is ‘erg zwak’

(kerknet.be - aangevuld) - Emeritus paus Benedictus XVI (93) kampt met gezichtroos. Volgens de Passauer Neue Presse liep hij de huidziekte op tijdens zijn recente bezoek aan Beieren, toen zijn broer Georg op sterven lag. Het nieuws raakte zaterdag bekend bij de voorstelling van het boek Benedikt XVI. - Ein Leben, de nieuwe pausbiografie van de Duitse journalist Peter Seewald. Ook aartsbisschop Georg Gänswein, de privésecretaris van Benedictus en prefect van het pauselijke huis, was daarbij aanwezig.

De gezondheidstoestand van Paus Emeritus Benedictus "geeft geen aanleiding tot bijzondere bezorgdheid, behalve voor een 93-jarige man die de meest acute fase van een pijnlijke, maar niet ernstige ziekte te boven komt", aldus aartsbisschop Gänswein maandag in een verklaring die door het Vaticaan is vrijgegeven.

Volgens Peter Seewald, die ook persoonlijk bevriend is met de emeritus, is Benedictus nu extreem zwak. Zijn denken en geheugen zijn nog goed, maar zijn stem is nauwelijks nog hoorbaar. Seewald maakte ook bekend dat de emeritus paus nog een boek met zijn geestelijk testament heeft geschreven, maar de publicatie daarvan zal pas na zijn dood gebeuren.

Hij vertelde ook nog dat de Duitse emeritus paus de wens heeft uitgesproken om na zijn dood begraven te worden in de crypte van de Sint-Pietersbasiliek waar ook Johannes Paulus II en verschillende andere pausen begraven zijn.  

Bron: Kathpress.at/vatican.va

Publicatiedatum: 3 augustus 2020
Laatst bewerkt: 4 augustus 2020


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2020, Stg. InterKerk, Schiedam