• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Mgr. Georg Ratzinger overleden

Bron: Bisdom RegensburgHet Bisdom Regensburg heeft aangegeven dat Mgr. Georg Ratzinger, de oudere broer van Joseph Ratzinger, op 96-jarige leeftijd deze morgen is overleden in Regensburg.

Mgr. Ratzinger ontving de priesterwijding gelijk met zijn jongere broer Joseph in 1951 uit handen van Kardinaal Faulhaber. Hij werd ondermeer Domkapellmeister van de Regensburger Dom en chef van de Regensburger Domspatzen.

Vanaf 18 juni j.l. heeft de Emeritus Paus Benedictus XVI nog zijn broer enkele dagen bezocht in Regensburg en samen met hem de H. Mis gecelebreerd. 22 juni keerde de jongere broer terug naar Rome, nadat o.a. de pauselijke nuntius in Duitsland hem bezocht had in Regensburg.

Bisschop Rudolf Voderholzer: "Beste kapelmeester van de kathedraal, u was een priester en adviseur voor mij. Uw muziek was een school van gebed, geloofsonderricht en prediking. Talloze Eucharistievieringen in de Regensburger Dom en in andere kerken verkregen dankzij uw dirigeren schoonheid, hartelijkheid en sublimiteit. Concertzalen zouden kunnen worden omgevormd tot gebedshuizen.

Voor deze zeer bijzondere priesterlijke dienst dank ik u met diepe solidariteit - ook namens de velen wier harten en geesten u hebt vervuld.

Bron: Bistum Regensburg

Publicatiedatum: 1 juli 2020
Laatst bewerkt: 10 juli 2020


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2020, Stg. InterKerk, Schiedam