• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Bemoedigende brief voor de priesters van Rome

(kerknet.be) - Paus Franciscus heeft een brief geschreven aan de priesters van Rome waarin hij hen moed inspreekt bij de publieke heropening van de kerken en de hervatting van de erediensten. Hij roept hen op tot wijsheid, voorzichtigheid en toewijding om de goede resultaten van de strijd tegen het coronavirus niet ongedaan te maken. De paus betreurt dat de jaarlijkse ontmoeting met de priesters van het bisdom Rome in de Goede Week dit jaar niet kon plaatsvinden.

De paus schrijft dat hij onder de indruk kwam van de vele getuigenissen van priesters, die volgens hem ook duidelijk maken dat de naastenliefde in deze coronacrisis alvast niet in quarantaine was. Tegelijk maakte de pandemie priesters en parochies ook bewust van hun kwetsbaarheid, door het verlies van familieleden, buren, vrienden of leden van de gemeenschap. De angst voor infectie heeft ook overal sporen nagelaten. Bovendien bedreigen de economische gevolgen van de crisis vele gezinnen.

Paus Franciscus vraagt de priesters om niet bang of moedeloos te worden en drukt hen op het hart hoopvol naar de toekomst te kijken en de wonden van de mensheid te genezen. Laat u elke dag door de verrezen Heer inspireren.

Bron: I.Media/Kathpress.at

Publicatiedatum: 2 juni 2020
Laatst bewerkt: 2 juni 2020


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2020, Stg. InterKerk, Schiedam