• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus brengt hulde aan de moed van vrouwen

(kerknet.be) - Paus Franciscus heeft op paasmaandag, na het Regina Caeli, een speciaal gebed gevraagd voor de vele vrouwen die zich inzetten voor de behandeling en de verpleging van coronapatiënten, maar ook voor alle vrouwen die in deze periode van thuisisolatie het slachtoffer zijn van huiselijk geweld. Het Regina Caeli (Koningin van de Hemel) wordt tot Maria gebeden en vervangt in het paastijd het Angelus (de Engel des Heren).

De paus herinnerde eraan dat het vrouwen zijn die als eerste de verrijzenis van Jezus hebben vernomen. Hij loofde de vrouwen die zich vandaag, midden in deze medische noodsituatie, gezonden weten om voor anderen te zorgen. Vandaag wil ik u eraan herinneren wat veel vrouwen doen, zelfs in deze tijd van noodsituaties op gezondheidsgebied, om voor anderen te zorgen: vrouwelijke artsen, verpleegsters, vrouwelijke politieagenten en penitentiare beambten, werkneemsters in winkels voor elementaire levensbehoeften ... En die vele mamma's, zussen en oma's die thuis opgesloten zitten met het hele gezin, met kinderen, bejaarden, mensen met een handicap. Soms lopen ze het risico om het slachtoffer te worden van geweld, omdat zij in het samenwonen een te grote last moeten dragen. Laten we voor hen bidden, dat de Heer hun kracht geeft en dat onze gemeenschappen hen samen met hun gezinnen steunen. Moge de Heer ons de moed van de vrouwen geven om altijd door te gaan, zei de paus.

Paus Franciscus sprak ook een gebedsintentie uit voor alle, door het coronavirus getroffen landen: Italië, de VS, Spanje, Frankrijk ... de lijst is lang. Bedenk dat de paus voor u bidt; hij is dichtbij. Ik wens jullie allemaal nogmaals van harte een zalig Pasen! Laten we eensgezind blijven in het gebed en in de inzet om elkaar als broeders te helpen.

Nadat de klokken van de Sint-Pietersbasiliek over het imense en doodstille plein hadden gebeierd, zegende de paus de stad Rome.

Bron: I.Media

Publicatiedatum: 14 april 2020
Laatst bewerkt: 25 april 2020


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2020, Stg. InterKerk, Schiedam