• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Vaticaan publiceert document over water

Het Dicasterie voor de Bevordering van de Gehele Menselijke Ontwikkeling heeft 30 maart j.l. Dicasterie ter Bevordering van de Gehele Menselijke Ontwikkeling
Aqua fons Vitae
Waterbron van het leven - over water en het beheer en verstandig gebruik ervan (26 februari 2020)
 (Waterbron van het leven), een document over water en het beheer en verstandig gebruik ervan, gepubliceerd. Mens, natuur en ontwikkeling zijn onlosmakelijk verbonden met water. Maar er zijn nog te veel mensen en plaatsen die geen toegang ertoe hebben, aldus de publicatie, die voorlopig alleen in het Engels is verschenen en waarin de verschillende aspecten en uitdagingen met betrekking tot dit probleem aan bod komen. Het dicasterie kondigt daarin onder meer onderzoek en maatregelen aan voor de strijd tegen het gebrek aan drinkbaar en zuiver water in de gezondheidszorg in katholieke instellingen in de derde wereld. Elementaire basishygiëne kan niet worden gehandhaafd zonder schoon water.

Het document onderscheidt drie aspecten met betrekking tot water: menselijk gebruik, water als hulpbron in veel menselijke activiteiten, vooral dan in landbouw en industrie, en ten slotte water als grootste oppervlakte van het ecosysteem van de aarde, d.w.z. rivieren, ondergrondse waterlagen, meren en vooral oceanen en zeeën. Voor elk aspect presenteert de tekst voorstellen om het besef van het probleem en om de lokale inzet te vergroten.

Zonder schoon water is er geen leven, geen gezondheid, geen ontwikkeling. Daarom biedt het dicasterie met dit document een wereldwijde strategie aan voor de katholieke Kerk en geeft het aanzetten tot een beter beheer van de watervoorraden op lokaal niveau. 

Bron: VIS

Publicatiedatum: 5 april 2020
Laatst bewerkt: 6 april 2020


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2021, Stg. InterKerk, Schiedam