• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Het dankwoord van de paus aan priesters die blijk geven van creativiteit

Paus Franciscus dankt de aartsbisschop van Milaan, die op het dak van zijn kathedraal is gegaan, om alleen te bidden; en ook de priesters – meer bepaald in Lombardije (Italië) -  die bij deze pandemie van het coronavirus blijk geven van “creativiteit” en “apostolische ijver”.

Voor het Angelus van deze zondag 15 maart 2020, vanuit de bibliotheek van het Apostolisch Paleis in het Vaticaan, loofde de paus de onderneming van de aartsbisschop van Milaan, Mgr. Maria Delpini.

Op 11 maart is de aartsbisschop op het dak van zijn kathedraal gegaan, aan de voeten van het vergulde beeld van de Maagd Maria, dat de spitstoren bekroont, om ten beste te spreken voor het volk Gods dat in verschillende landen en vooral in Lombardije onder de pandemie lijdt : de video van meer dan vijf minuten is on line te zien.

De aartsbisschop bidt vier keer “Bid voor ons arme zondaars, nu en in het uur van onze dood. Amen”, in het Italiaans, Spaans, Frans en Engels.

Daarna aanroept hij Maria, Troosteres van de bedrukten, met een welbekend gebed in Lombarije: “O mia bela madunina ».

Paus Franciscus evoceerde deze beelden met de woorden: “Op dit ogenblik eindigt in Milaan, de Mis die de aartsbisschop in de polykliniek opdraagt voor zieken, dokters, verpleegkundigen en vrijwilligers. De aartsbisschop staat dicht bij zijn volk en ook dicht bij God met zijn gebed. Ik heb de foto van verleden week voor ogen: hij alleen op het dak van de kathedraal, in gebed tot de Heilige Maagd Maria”.

De paus sprak ook met lof over de “apostolische ijver” van priesters: “Ik zou ook alle priesters willen danken voor hun creativiteit. Vele berichten bereiken ons uit Lombardije. Het is waar, Lombardije is erg getroffen. Priesters bedenken duizenden manieren om dicht bij hun volk te staan, opdat het volk zich niet verlaten zou voelen; priesters met apostolische ijver, die goed begrepen hebben dat men in tijden van een pandemie niet “don Abbondio” moet spelen. Dank u, priesters”.

Don Abbondio is één van de hoofdpersonages uit de roman van Alessandro Manzoni, “De verloofden” : een kleingeestig en lafhartig religieus, die terugdeinst voor de moeilijkheden en hindernissen die hij tegenkomt.

Vert. Maranatha-gemeenschap
Bron: zenit.org

Publicatiedatum: 15 maart 2020
Laatst bewerkt: 16 maart 2020


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2020, Stg. InterKerk, Schiedam