• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

De paus maakt een pelgrimstocht van anderhalf uur door de straten van Rome

Verrassende beelden: paus Franciscus maakte deze zondagnamiddag een pelgrimstocht van anderhalf uur in de straten van Rome, die door de quarantaine verlaten zijn.

De paus begaf zich naar Santa-Maria-Maggiore om tot de Heilige Maagd te bidden, daarna naar de Via del Corso, in de kerk van San Marcellino om tot Christus te bidden en “het einde van de pandemie” te vragen.

“Deze namiddag, kort na 16 u, verliet paus Franciscus privé het Vaticaan en ging naar de basiliek van Sinte-Maria-de-Meerdere, om tot de Heilige Maagd te bidden”, meldt Matteo Bruni, persdirecteur van de Heilige Stoel, nu de inwoners van Rome door de quarantaine, alleen nog om dwingende redenen naar buiten mogen, om te gaan werken, boodschappen te doen, naar een apotheek te gaan, of met hun hond te gaan wandelen.

De bisschop van Rome, die blijft wensen dat de “Kerk naar buiten treedt”, heeft niet beschermd willen blijven binnen de muren van het Vaticaan. Hij heeft deze dubbele pelgrimstocht gemaakt om het einde te vragen van de COVID-19 pandemie.

In Sinte-Maria-de-Meerdere heeft de paus gebeden tot de Maagd Maria, “Heil van het Romeinse volk”, die aanroepen wordt bij groot gevaar, zoals de bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Herinneren wij ons dat paus Franciscus daags na zijn verkiezing, naar Sinte-Maria-de-Meerdere gegaan is om zijn pontificaat aan de Heilige Maagd toe te vertrouwen, zeven jaar en één dag geleden, op 14 maart 2013.

Volgens zijn gewoonte, legt de paus bij elk bezoek bloemen op het altaar van Maria – gele en witte, de kleuren van het Vaticaan – onder de icoon die er “bewaard en vereerd” wordt.

De paus is er blijven bidden in de zetel die er voor hem was klaargezet.

Woensdag 11 maart, had de paus vanuit het Vaticaan, Rome, Italië en de wereld reeds toevertrouwd aan de voorspraak van de Heilige Maagd Maria van Divino Amore.

In San Marcellino, heeft de paus, die per auto gekomen was, het laatste deel van zijn voettocht alleen in de verlaten straat willen maken, met slechts een kleine escorte van vijf mannen, die hem op korte afstand volgden.

De paus heeft “een deel van de Via del Corso te voet, als een pelgrimstocht gedaan”. De Via del Corso, die uitkomt op Piazza Venezia, is één van de belangrijkste winkelstraten van Rome, waar de talrijke boetieks en bars gewoonlijk door toeristen bezocht worden. De verlaten straat, zonder auto’s en openbaar verkeer, was indrukwekkend om zien .

De kerk van de Servieten van Maria bevat een kruis dat “miraculeus” genoemd wordt en dat de inwoners van Rome in 1522 in processie door de straten van de stad droegen om het einde van de pest te vragen.

De paus heeft volgens het Vaticaan gebeden voor “het einde van de pandemie die Italië en de wereld treft” en hij “vroeg de genezing van de vele zieken”.

De paus evoceerde “de vele slachtoffers in deze dagen” en “vroeg dat hun familie en vrienden troost en bemoediging zouden vinden”.

De paus bad ook voor “het verzorgend personeel, de dokters, verpleegkundigen en degenen die deze dagen door hun werk het functioneren van de samenleving verzekeren”.

De paus legde bloemen op het altaar, onder het kruis, en verwijlde in gebed in een zetel die voor hem was klaargezet.

De paus ging rond 17u30 terug naar het Vaticaan, aldus de persmededeling.

vert. Maranatha-gemeenschap
Bron: Zenit.org

Publicatiedatum: 15 maart 2020
Laatst bewerkt: 16 maart 2020


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2020, Stg. InterKerk, Schiedam