• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Aswoensdag in Nigeria wordt zwarte dag

(kro-ncrv.nl/katholiek) - De katholieken van Nigeria worden verzocht zich op Aswoensdag in het zwart te kleden, als teken van rouw en solidariteit met de slachtoffers van ontvoeringen en andere geweldsdelicten in hun land. Bovendien is 1 maart, de eerste zondag van de veertigdagentijd, door het Nigeriaanse episcopaat uitgeroepen als dag van gebed en protest.

De Katholieke Bisschoppenconferentie van Nigeria (CBCN) wil dat de Kerk zich “in het licht van de huidige veiligheidssituatie in woord en daad moet uitspreken tegen de mate van onveiligheid in het land”, aldus de CBCN-secretaris-generaal. “Bovendien zullen alle Avondmissen in Nigeriaanse steden op zondag 1 maart worden vervangen door een vreedzaam gebedsprotest tegen de onophoudelijke moorden en de onveiligheid in ons land.”

“De mate van onveiligheid in Nigeria is vandaag de dag zo groot dat Nigerianen in alle delen van het land, zowel thuis als onderweg, in angst leven. De barbaarse executies van christenen door Boko Haram en de vele gevallen van ontvoering voor losgeld door dezelfde groep en andere terroristen hebben vele burgers getraumatiseerd”, zo luidt het. De CBCN roept alle gelovigen op te bidden voor de “dode broeders en zusters en voor vrede en veiligheid in Nigeria”.

Twee weken geleden richtten terroristen in de regio Borno, in het noordoosten van Nigeria, een bloedbad aan. Ze vielen een dorp aan en ontvoerden vrouwen en kinderen. Er vielen zeker dertig doden. De aanvallers reden volgens de autoriteiten in trucks waar zware wapens op waren gemonteerd en zouden aan het moorden en plunderen zijn geslagen.

Publicatiedatum: 25 februari 2020
Laatst bewerkt: 28 februari 2020


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2020, Stg. InterKerk, Schiedam