• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus dankt de leden van Pro Petri Sede

(kerknet.be) - Paus Franciscus heeft maandagmorgen de leden ontvangen van Pro Petri Sede (Latijn: Voor de Stoel van Petrus), die momenteel op bedevaart zijn in Rome. Uw getuigenis van het christelijke leven, dat zich manifesteert door vrijgevigheid en aandacht voor anderen, nodigt ons vandaag allemaal uit om te vechten tegen het algemene klimaat van individualisme, egoïsme en onverschilligheid, die zowel de vrede tussen mensen als hun relatie met het milieu bedreigt. Ik nodig u allen uit om standvastig te blijven in uw overtuiging en geloof en om het vuur dat hoop geeft in de harten van mannen en vrouwen levendig te houden. Blijf de grote liefde die Christus ons heeft geopenbaard, delen.

Dank en waardering voor de steun aan de zending van de Kerk

De paus zei erg blij te zijn om om de leden van de vereniging, die door hun liefde voor Christus worden geleid, tijdens hun bedevaart in Rome te mogen verwelkomen. Deze bedevaart biedt u bovendien de mogelijkheid om uw financiële en spirituele bijdrage te leveren aan de sociale en liefdadigheidswerken die verband houden met de pastorale missie en de activiteiten van de Heilige Stoel. Zo kan Pro Petri ook deelnemen aan de zending van de Kerk voor de integrale ontwikkeling van elke menselijke persoon, die altijd dient te worden verdedigd en beschermd in zijn integriteit en waardigheid, ongeacht zijn oorsprong of sociale status. In de ongebreidelde wedloop naar carrière, eer of macht, worden de zwakken en de kleintjes vaak genegeerd en afgewezen.

Zout en licht

De Kerk, die de voorkeurskeuze voor de armen steunt, vertrouwt op mannen en vrouwen van goede wil en doordrenkt van het Evangelie om vrede en vreugde te brengen aan iedereen die arm en noodlijdend is. Door uw liefdadige bijdrage aan het leven van de Kerk wordt u het zout en het licht (zie Mt 5, 13-14) dat zoveel mensen de smaak van het leven geeft. (…) Er is een dringende behoefte om een ??einde te maken aan de uitbuiting van de armsten! Het is dringend noodzakelijk dat de wreedheden in landen die ten prooi vallen aan oorlogen en conflicten die veel mensen op weg naar ballingschap duwen, stoppen! Ik wil graag aandringen op de zorg voor ons gemeenschappelijke huis en wil opnieuw een oproep doen voor een echte ecologische bekering.  Ik vertrouw elk van u en uw families, en alle leden van uw vereniging, toe aan de voorspraak van de Maagd Maria, aan Sint-Peter en aan de heiligen van uw landen. 

Bron: VIS

Publicatiedatum: 24 februari 2020
Laatst bewerkt: 24 februari 2020


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2020, Stg. InterKerk, Schiedam