• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

2.000 jongeren bijeen rond 'de economie van paus Franciscus’

(Kerknet.be) - Van 26 tot 28 maart heeft in de Italiaanse stad Assisi een ontmoeting plaats van 2.000 jongeren over de economie van paus Franciscus. De bijeenkomst moet aanzetten tot een bezinning over alternatieven voor een economie van de uitsluiting en een impuls geven aan andere manieren om om te gaan met economische groei. Er werden uitnodigingen verstuurd naar jonge ondernemers, onderzoekers en changemakers uit de hele wereld om aan deze ontmoeting in de stad van de Heilige Franciscus van Assisi deel te nemen, zegt zuster Alessandra Smerilli, mede-organisator van het evenement.

Bij de jongeren bestaat een groot potentieel om de economie ten goede te keren.

Het is een generatie die verder kijkt dan carrière en waarbij er een oprechte bezorgdheid heerst over het algemeen belang.

Inclusieve economie

Tijdens deze driedaagse denken wij met de jongeren na over een inclusieve economie die niemand achterlaat. De wereld van de arbeid mag niet gereduceerd worden tot een race voor concurrentiekracht. Iedereen moet kunnen bloeien volgens zijn eigen roeping. Dit visioen veronderstelt een andere opvatting over groei, die alle dimensies van de menselijke persoon en de natuur impliceert. Een nationale economie mag niet enkel worden gemeten aan zijn rijkdom, maar moet ook gemeten worden op basis van andere criteria zoals welzijn.

De zuster zegt nog dat de bijeenkomst in de geest van de Heilige Franciscus van Assisi wordt georganiseerd. De franciscanen waren trouwens de allereersten ter wereld om een vorm van microkrediet in het leven te roepen. Wij beseffen natuurlijk ook dat onze paus geen econoom is. Maar hij is wel een herder, die de aandacht vestigt op bepaalde onderwerpen. Maar het is aan de economen om daar concrete antwoorden op te bieden.

Bron: I.Media

Publicatiedatum: 23 februari 2020
Laatst bewerkt: 23 februari 2020


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2020, Stg. InterKerk, Schiedam