• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

2020: mediterraan synodaal overleg over migratie

(kro-ncrv.nl/katholiek) De Katholieke Kerk van Italië heeft het initiatief genomen tot een breed opgezet mediterraan overleg over de thema’s migratie en vrede. Dat heeft kardinaal Gualtiero Bassetti, voorzitter van de Italiaanse Bisschoppenconferentie (CEI), zondag in Aquileia bekendgemaakt. 

Het overleg moet een “synodale” bijeenkomst worden van de bisschoppen van alle landen aan de Middellandse Zee, inclusief paus Franciscus. De kerkvergadering staat gepland voor 19-23 februari 2020 en zal plaatsvinden in de Zuid-Italiaanse havenstad Bari. 

Volgens kardinaal Bassetti is het de bedoeling dat de voorzitters van de betreffende nationale bisschoppenconferenties en de hoofden van de oosters-katholieke kerken dan “gezamenlijk en broederlijk proberen te achterhalen wat God vandaag van de Kerk in het Middellandse Zeegebied verlangt”. 

Bassetti wijst erop dat de katholiciteit van de lokale kerken in de mediterrane gebieden hen in staat stelt de culturele verscheidenheid als een teken van inclusie te zien in plaats van exclusie. Hij benadrukt verder dat de Kerk zich niet wil voegen in het “koor van onheilsprofeten” maar actief wil zoeken naar “de kiemen van het nieuwe”, dat ook in de Mediterranee “groeien kan en groeien moet”.

Publicatiedatum: 15 juli 2019
Laatst bewerkt: 23 februari 2020


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2020, Stg. InterKerk, Schiedam