• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Kerkelijke diplomaten moeten jaar missionaire ervaring opdoen

(kerknet.be) - Paus Franciscus kondigt aan dat iedereen die de diplomatieke dienst van het Vaticaan betreedt, een missie van 12 maanden in een bisdom achter de rug moet hebben. Hij maakt dat besluit bekend in een Paus Franciscus - Brief
Aan de president van de Pauselijke Kerkelijke Academie
Over een voorbereidingsjaar in de missie voor kandidaten voor de diplomatieke dienst (11 februari 2020)
, beter bekend als de diplomatenschool van het Vaticaan.

Franciscus had deze plannen eerder al tijdens zijn toespraak tot de Amazonesynode aangekondigd. De maatregel wordt van kracht bij de start van het nieuwe academiejaar van de studenten die hun vorming in het volgende academische jaar 2020/2021 beginnen. Het jaar zal gestalte krijgen in overleg met de derde afdeling van het Staatssecretariaat van de H. Stoel en de plaatselijke nuntiussen.

Franciscus schrijft dat hij van oordeel is dat dergelijke ervaring nuttig is voor al diegenen die geroepen zijn om met de pauselijke vertegenwoordigers samen te werken en die later mogelijk ook zelf gezant worden van de Heilige Stoel voor naties en bepaalde kerken. Hij verwijst naar de groeiende uitdagingen voor de Kerk en de wereld. Om die op een positieve manier aan te gaan, is het goed om naast de priesterlijke en pastorale opleiding van de academie ook nog over een persoonlijke zendingservaring te beschikken dankzij contact met de missionaire kerken en hun gemeenschappen, die deelnemen aan de dagelijkse activiteiten van verkondiging.

De paus benadrukt nog dat dergelijke zendingservaring niet alleen nuttig zal zijn voor de jonge academici, maar ook voor de individuele kerken waarmee ze zullen werken.

Bron: VIS

Publicatiedatum: 17 februari 2020
Laatst bewerkt: 17 februari 2020


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2020, Stg. InterKerk, Schiedam