• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus: Verwondering in plaats van onbewegelijkheid

“Immobilisme past niet bij het christelijk getuigenis noch bij de zending van de Kerk”, verklaart paus Franciscus in zijn commentaar bij het Evangelie op het feest van de Opdracht van Jezus in de Tempel van Jeruzalem door Maria en Jozef, of het feest van Lichtmis.

De paus merkt op dat de vier personen die het Kind Jezus omringen, “in beweging” zijn en vol “verbazing”. 

Hij actualiseert de boodschap van het Evangelie voor vandaag: “De wereld heeft christenen nodig die zich in beweging laten brengen, die het niet moe worden de wegen van het leven op te gaan, om aan iedereen het troostvolle woord van Jezus te brengen. Elke gedoopte heeft de roeping van de verkondiging gekregen, een zending om te evangeliseren! Parochies en kerkgemeenschappen zijn geroepen om het engagement van jongeren, gezinnen en bejaarden aan te moedigen, zodat iedereen een christelijke ervaring kan opdoen en het leven en de zending van de Kerk op de voorlinie kan meemaken”.

Wat de bekwaamheid betreft om zich te verwonderen, te verbazen, benadrukt de paus dat zij de ontmoeting met God in de hand werkt: “Zich kunnen verwonderen over de dingen rondom ons, werkt de religieuze ervaring in de hand en maakt de ontmoeting met de Heer vruchtbaar. De onbekwaamheid om ons te verwonderen, maakt ons integendeel onverschillig en vergroot de afstand tussen de weg van het geloof en van het dagelijks leven”.

Zie de Nederlandstalig vertaling van de volledige toespraak voorafgaand aan het bidden van het Angelus: Paus Franciscus - Angelus/Regina Caeli
Zich kunnen verwonderen bevordert de religieuze ervaring
Feest van de Opdracht van de Heer - Maria lichtmis - Sint Pietersplein
(2 februari 2020)

Publicatiedatum: 2 februari 2020
Laatst bewerkt: 4 februari 2020


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2020, Stg. InterKerk, Schiedam