• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus: elke persoon is kostbaar in Gods ogen

(kerknet.be) - Paus Franciscus heeft de gelovigen in zijn catechese tijdens de algemene audiëntie naar aanleiding van de Gebedsweek van de Eenheid van de Christenen opgeroepen om vluchtelingen als broeders, en niet als getallen of als een bedreiging te behandelen. Zo’n vijandige houding brengt mensen ertoe om hen de toegang tot onze havens te ontzeggen, zei de paus.  Hij ging voor de gelegenheid uitgebreid in op het thema van de gastvrijheid, dat dit jaar centraal staat in de gebedsweek voor de eenheid.

Oecumenische gastvrijheid vereist de bereidheid om andere christenen te beluisteren, met aandacht voor hun persoonlijke geloofsverhalen en de geschiedenis van hun gemeenschap. Paus Franciscus

De paus vroeg de aanwezigen om te bidden voor vrede, dialoog en solidariteit onder de landen en volkeren. Hij alludeerde op de schipbreuk van de apostel Paulus, op een zee waar ook vandaag opnieuw mensen de dood vinden die de oversteek wagen om aan oorlog, armoede en geweld te ontsnappen. Wij, als christenen, moeten samenwerken om migranten de liefde van God te laten zien die door Jezus Christus is geopenbaard. Wij kunnen en moeten getuigen dat er niet alleen vijandigheid en onverschilligheid bestaat en dat elke persoon kostbaar is voor God en geliefd is door Hem. Door samen te werken om oecumenische gastvrijheid te verstrekken, vooral aan diegenen wiens leven kwetsbaarder is, zullen we allemaal - alle christenen, protestanten, orthodoxen, katholieken - betere mensen, betere leerlingen en een sterker verenigd volk van God worden.

Zie de Nederlandstalige vertaling van de gehele toespraak: Paus Franciscus - Audiëntie
“De bevolking betoonde zich jegens ons buitengewoon vriendelijk” (Hand. 28, 2)
Over de gebedsweek voor de eenheid van de Christenen
(22 januari 2020)

Publicatiedatum: 22 januari 2020
Laatst bewerkt: 22 januari 2020


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2020, Stg. InterKerk, Schiedam