• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus in catechese: Wie Gods heil ervaren heeft, is geroepen anderen te helpen

Paus Franciscus is voortgegaan met zijn catecheses over de Handelingen van de Apostelen tijdens de audiëntie op de woensdag.

“Liefde is altijd vruchtbaar”, zegt paus Franciscus in zijn commentaar op de schipbreuk die Paulus leed  op de boot die hem als gevangene uit Cesarea naar Rome moest brengen. Hij merkt op dat Paulus “een situatie van ongenade” weet om te buiten tot een “providentiële gelegenheid om het Evangelie te verkondigen”, zo gaat de paus verder. “Als ge u door de Heer laat grijpen en de gaven van de Heer ontvangt, zal u dat in staat stellen aan de anderen te geven. Liefde voor God gaat steeds verder”.

In deze 19e catechese over de Handelingen van de Apostelen (hfd. 27), benadrukt paus Franciscus dat Paulus “zelfs in de beproeving”, “het leven van de anderen onder zijn hoede blijft nemen en hun hoop nieuw leven inblaast”.

De paus spreekt met lof over de gastvrijheid van het Maltese volk, “toen reeds”, en besluit zijn catechese met de uitnodiging “gevoelig te zijn voor de drenkelingen van de geschiedenis die uitgeput bij ons aan wal komen, opdat ook wij hen zouden kunnen opvangen met die broederliefde die voortvloeit uit de ontmoeting met Jezus”. “Dat redt ons van de gel van onverschilligheid en onmenselijkheid”, insisteert de paus.

Zie de Nederlandstalige vertaling van de volledige catechese: Paus Franciscus - Audiëntie
Handelingen 19. “Niemands leven zal verloren gaan” (Hand. 27, 22). De beproeving van de schipbreuk: over de redding door God en de gastvrijheid van de Maltezen
Catechesereeks over de Handelingen van de Apostelen - Aula Paulus VI
(8 januari 2020)

Publicatiedatum: 8 januari 2020
Laatst bewerkt: 9 januari 2020


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2020, Stg. InterKerk, Schiedam