• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus slaat opdringerige vrouw van zich af

(kro-ncrv.nl/katholiek - aangevuld) - Een zichtbaar boze paus Franciscus heeft zichzelf op oudjaarsavond moeten losrukken nadat hij op het Sint-Pietersplein was gegrepen door een vrouw. Ze pakte zijn hand en trok hem hardhandig naar zich toe.

Nadat hij de Eerste Vespers voor Nieuwsjaarsdag en het Te Deum had gecelebreerd in de Vaticaanse Basiliek, ging de paus naar de grote kerststal op het Sint-Pietersplein. Daar stond een grote menigte om een glimp van Franciscus op te vangen. Heel ontspannen maakte hij een praatje met mensen die het was gelukt om vooraan te staan en zegende hen, vooral kinderen. Toen de 83-jarige paus, die overigens slecht ter been was, op het punt stond het plein te verlaten, werd hij ineens door een vrouw beetgepakt. Hij was daar overduidelijk niet van gediend en leek ook pijn te lijden. Op videobeelden is te zien hoe Franciscus haar op de hand tikt waarmee ze hem vasthoudt. De vrouw, die kort daarvoor een kruisteken had gemaakt, sprak de paus ook toe, maar het nog is onduidelijk wat ze precies tegen hem zei. Kort daarna herstelde hij zich en ging hij vrolijk verder met de begroeting van de gelovigen.

Na het bidden van het Angelusgebed op de 1e januari verontschuldigde de paus zich voor zijn gedrag: “Zo vaak verliezen we ons geduld. Het overkomt mij ook. Ik excuseer mij voor het slechte voorbeeld dat ik gisteren gaf”. De Italiaanse politicus Matteo Salvini heeft vanaf zijn wintersportverblijf met een video op Instagram gereageerd op het voorval op het Sint-Pietersplein op Oudejaarsavond, toen een boze paus Franciscus een opdringerige vrouw van zich af mepte. Op de video is te zien hoe Salvini met zijn verloofde het voorval naspeelt, maar het een andere, lievere, wending geeft. Bekijk video Salvini >>

Publicatiedatum: 31 december 2019
Laatst bewerkt: 4 januari 2020


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2020, Stg. InterKerk, Schiedam