• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus roept op om de eenvoud van de kerststal te herontdekken

(Kerknet.be) - Paus Franciscus heeft zondag, tijdens een bezoek van nauwelijks een uur aan Greccio, een brief ondertekend over de betekenis van de kerststal als weerspiegeling van de essentiële wijsheid van het christelijk geloof en als aansporing tot contemplatie over de menswording van God. In deze hectische wereld helpt de kerststal om opnieuw het belang te beseffen van gebed en stilte. Het gebed bij de kerststal drukt onze immense dankbaarheid uit voor het immense geschenk van liefde dat God aan de mens heeft gegeven.

Paus Franciscus reisde zondagnamiddag naar het Noord-Italiaanse stadje Greccio omdat Sint-Franciscus daar met Kerstmis in 1223 het tafereel van Jezus’ geboorte evoceerde met mensen en dieren. Dat evenement betekende het begin van de kerststaltraditie.

Het grote mysterie van het geloof manifesteert zich in het eenvoudige en prachtige teken van de kerststal”. aldus paus Franciscus

De paus herinnerde eraan dat de kerststal vertelt over de liefde van God, die kind is geworden om ons duidelijk te maken hoe dicht hij bij elke mens staat. Het geboortetafereel van Jezus maakt duidelijk dat God zoveel van ons houdt dat hij onze menselijkheid en ons leven met ons deelt.

Met zijn brief ondersteunt paus Franciscus de mooie traditie om in de dagen vóór Kerstmis een kribbe te bouwen, in gezinnen, scholen, op het werk, ziekenhuizen of openbare plaatsen. In de zes pagina's tellende brief Paus Franciscus - Brief
Admirabile signum
Het wonderschone teken van de kerststal - Over de betekenis en de waarde van de kerststal
(1 december 2019)
(Het wonderbaarlijke teken) legt de paus de oorsprong uit van de gewoonte van de kerststal, die hij een levend Evangelie noemt. Na een beschouwing over de verschillende personen en elementen van de kerststal, schrijft hij dat de wieg een uitdrukking is van Gods tederheid.

Bron: I.Media

Zie de Nederlndstalige vertaling van de gehele brief: Paus Franciscus - Brief
Admirabile signum
Het wonderschone teken van de kerststal - Over de betekenis en de waarde van de kerststal
(1 december 2019)

Publicatiedatum: 1 december 2019
Laatst bewerkt: 4 december 2019


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2020, Stg. InterKerk, Schiedam