• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus: 'Allerheiligen slaat brug tussen hemel en aarde'

(kerknet.be) - Allerheiligen en Allerzielen herinneren ons aan de verbondenheid  tussen de aarde – dat zijn wij – en de hemel, en tussen ons en onze overleden geliefden, die zijn overgegaan naar het andere leven. Dat zei paus Franciscus op het hoogfeest van Allerheiligen aan de gelovigen op het Sint-Pietersplein. Hij riep op tot solidariteit en liefdadigheid: Het is belangrijk om te werken aan heiligheid in het dagelijkse leven, in onze plichten en in alle omstandigheden van ons leven. Dat kunnen wij door altijd te proberen met liefde en naastenliefde te handelen.

De paus onderstreepte dat wij allen tot heiligheid zijn geroepen. Maar wij kunnen die niet alleen door onze inzet bereiken. Het is ook een genade die ons door God wordt verleend en ook afhankelijk is van onze reactie op dat aanbod. Heiligheid betekent in volledige gemeenschap met God leven.

Heiligheid is een geschenk en een roeping. aldus Paus Franciscus

De heiligen van alle tijden die we samen vieren, zijn niet alleen iconen, verre, onbereikbare mensen. Integendeel, het zijn mensen die met hun voeten op de grond hebben geleefd. Zij hebben de dagelijkse strijd van het bestaan ervaren, met successen en mislukkingen. Zij hebben kracht in de Heer gevonden om op te staan en door te gaan. De heiligen die vandaag in de liturgie worden gevierd, zijn een voorbeeld. Zij geven ons de moed om hen na te volgen.

Bron: VIS/Vaticannews.va/kathpress.at

Publicatiedatum: 1 november 2019
Laatst bewerkt: 2 november 2019


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2020, Stg. InterKerk, Schiedam