• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus tot karmelieten: 'Help mensen in contact te komen met God'

(kerknet.be) - Paus Franciscus heeft de karmelieten gevraagd om niet te uit het oog te verliezen dat de liefde van Jezus het centrum van het leven is. Hij bemoedigde hen ook om niet te vervallen in routine en te weerstaan aan de secularisatie, waardoor zij de weg dreigen kwijt te geraken. De paus moedigde de religieuzen aan om in de contemplatie God te zoeken in de armen en door mensen te vergezellen in hun vriendschap met God. Hij herinnerde eraan dat de geestelijke ontwikkeling van het godsvolk aan hen is toevertrouwd. Besmet het volk van God met de vreugde van de verrezen Christus!

Wees mannen en vrouwen van het geloof, vrienden van God, die weten hoe ze de wegen van de geest moeten bewandelen. Paus Franciscus

Het charisma van de karmelieten bestaat erin hun trouw aan Jezus te beleven en Hem trouw te dienen door het gezicht van de levende God te zoeken door gebed, broederschap en dienstbetoon. De zending van de karmelieten zal vruchtbaar zijn voor zover zij geworteld is in de persoonlijke relatie met God, die wordt gekenmerkt door eenzaamheid, contemplatie en onthechting van de wereld. Hij moedigde hen ook aan om een ??teder en medelevend hart te hebben, door oog te blijven hebben voor mensen die ziek zijn, die honger hebben of die verlaten en veracht zijn.

De ontmoeting met paus Franciscus werd bijgewoond door een honderdtal karmelieten, die momenteel hun algemene kapittel houden in Sassone, vlakbij Rome. Op het kapittel wordt een algemene prior en een nieuwe bestuursraad verkozen. Zij bespreken ook een nieuwe versie van hun orderegel uit 1995.

Bron: Vaticannews.va/I.Media

Publicatiedatum: 23 september 2019
Laatst bewerkt: 23 september 2019


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2020, Stg. InterKerk, Schiedam