• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Uniaten hopen op bezoek van paus aan Oekraïne

Mgr. Svjatoslav Shevchuk, de Grieks-katholieke grootaartsbisschop van Kiev en Halych in Oekraïne, hoopt dat paus Franciscus zijn land bezoekt. Oekraïne is een van de grootste landen van Europa. Tegelijk is het een van de armste. Dat is mee het gevolg van de oorlog met de door Rusland gesteunde rebellen in het oosten van Oekraïne, die het land ontwricht. Volgens de kerkleider is het conflict daar de grootste humanitaire catastrofe sinds de Tweede Wereldoorlog.

Mgr. Shevchuk wijst erop dat een bezoek drie thema’s bij elkaar brengt die de paus sterk ter harte gaan: de verdediging van de armen, de bescherming van de schepping en de bevordering van de vrede. Bovendien kan een dergelijk bezoek aan Oekraïne de oorlog echt doen stoppen. Maar bij de voorbereiding ervan moet dan wel rekening ermee gehouden worden dat de grootste kerk in Oekraïne die van Moskou blijft.

Grootaartsbisschop Shevchuk bracht in Rome, samen met de andere Grieks-katholieke bisschoppen uit Oekraïne, ook een bezoek aan emeritus paus Benedictus XVI in het Mater Ecclesiaeklooster. De emeritus paus bekende tijdens het gesprek bang te zijn voor een nieuwe militarisering en betreurde dat er in Europa te vaak naar de wapens wordt gegrepen in plaats van gebruik te maken van de dialoog.

Bron: I.Media

Publicatiedatum: 13 september 2019
Laatst bewerkt: 15 september 2019


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2020, Stg. InterKerk, Schiedam