• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Vaticaan start college voor de Evangelisatie van Azië

(kerknet.be) - De Congregatie voor de Evangelisatie van de Volkeren opent in september 2019 een instituut voor de opleiding van priesters voor de verkondiging in Azië. Het instituut zal beheerd worden door de Neo-Catechumenale Weg. Opmerkelijk: het krijgt zijn thuisbasis in Macau, in het zuiden van China.

Priesterkandidaten kunnen in het college terecht om er filosofie en theologie te studeren. Daarna worden zij vanuit het instituut naar verschillende landen in Azië gezonden, afhankelijk van de pastorale noden. De voormalige Portugese kolonie Macau is sinds 20 december 1999 een speciale administratieve regio van China.

De keuze voor Macau is geen toeval, omwille van de betekenis voor de evangelisatie. Zowel de Italiaanse jezuïet Matteo Ricci (1552 –1610) als de Spaanse jezuïet Franciscus Xaverius (1506 - 1552) vestigden er zich, om van daaruit te gaan verkondigen in Japan of China. In 1576 werd het bisdom Macao, dat nog maar net was opgericht, uitgebreid tot China, Japan, Vietnam en de Maleisische archipel. Macau werd al snel een belangrijk opleidingscentrum van waaruit vooral jezuïeten, dominicanen en franciscanen naar de rest van Azië werden gezonden.

Bron: Kipa-Apic/La Croix

Publicatiedatum: 2 augustus 2019
Laatst bewerkt: 17 augustus 2019


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2020, Stg. InterKerk, Schiedam