• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Curiehervorming wordt niet voor de herfst afgesloten

De eerste fase van de hervorming van de Romeinse Curie, het college van personen dat de paus bijstaat in het bestuur van de universele Kerk, door paus Franciscus zal pas tegen het einde van het jaar voltooid zijn. Dat heeft Marcello Semeraro, de secretaris van de K6 (de raad van 6 kardinalen die de paus ter zake adviseren) verklaard. De K6 legden vorige week de laatste hand aan het voorstel voor de curiehervorming. Volgens Semeraro werd het voorlopige ontwerp van de apostolische constitutie Paus Franciscus - Apostolische Constitutie
Praedicate Evangelium
Het Evangelie verkondigen - Over de hervorming van de Curie
(29 oktober 2019)
 (Verkondig het Evangelie) al in april voorgelegd aan de bisschoppenconferenties en de Unies van Religieuzen. Die komen maar af en toe samen. Bovendien waren er technische problemen, waardoor sommige bisschoppenconferenties het document pas laat hebben ontvangen. De K6 komt van 17 tot 19 september opnieuw voor overleg samen.

Alle suggesties worden herwerkt en verwerkt in een nieuw ontwerp voor de hervorming van de Romeinse Curie, zegt Marcelleo Semeraro. Maar het is onwaarschijnlijk dat de kardinalen al na die bijeenkomst hun herwerkte ontwerp aan de paus kunnen voorleggen. Bovendien moet de paus die tekst daarna nog voor publicatie aan de Pauselijke Raad voor de Wetteksten en de Congregatie voor de Geloofsleer laten nalezen.

Bron: Kathpress.at

Publicatiedatum: 1 juli 2019
Laatst bewerkt: 17 augustus 2019


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2020, Stg. InterKerk, Schiedam