• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Emeritus paus verlaat voor het eerst in vier jaar Vaticaan

Emeritus paus Benedictus XVI trok onder andere naar Castel Gandolfo en werd vergezeld door zijn persoonlijke secretaris mgr. Georg Gänswein.

Matteo Bruni, de nieuwe directeur van de persdienst van de Heilige Stoel, heeft bevestigd dat de emeritus paus Benedictus XVI (92) voor het eerst in vier jaar het Vaticaan heeft verlaten. Benedictus bezocht vorige donderdag de regio Castelli Romani, ten zuidoosten van Rome, op uitnodiging van bisschop Raffaello Martinelli, de aartsbisschop van Frascati.

Benedictus bezocht onder andere het zomerverblijf in Castel Gandolfo, waar hij zich in de zomermaanden vaak terugtrok en verschillende encyclieken en zijn Jezusboeken schreef. Hij verbleef er bijna anderhalf uur, begroette het personeel en bad in de tuinen de rozenkrans. Vervolgens reisde hij door naar de stad Rocca di Papa, waar hij het Mariaheiligdom van de Madonna Del Tufo bezocht. Daarna was hij voor een maaltijd te gast bij bisschop Raffaello Martinelli.

Sinds de zomer van 2015 en een verblijf van twee weken in Castel Gandolfo had Benedictus XVI het Vaticaan niet meer verlaten.

Bron: Kerknet.be

Publicatiedatum: 29 juli 2019
Laatst bewerkt: 1 augustus 2019


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2019, Stg. InterKerk, Schiedam