• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Vier keer zoveel antichristelijke incidenten in Frankrijk

In tien jaar tijd is het aantal incidenten tegen kerken en christelijke gebouwen in Frankrijk verviervoudigd, al wordt daarover nauwelijks bericht.

Cijfermatig neemt het antichristelijke sentiment in Frankrijk behoorlijk fors toe, al blijft dit in de media zo goed als onder de radar. Er is volgens nogal wat waarnemers een zorgwekkende toename te zien van het aantal aanvallen op kerken en andere christelijke gebouwen. Vreemd genoeg wordt amper melding ervan gemaakt in de pers.

Afgaande op cijfers van het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken zijn er alleen in 2018 al 875 antichristelijke incidenten geregistreerd. Dat is vier keer zoveel als in 2008. De meeste waarnemers wijzen als oorzaak direct naar moslimmigranten. Er zijn dan ook meerdere voorbeelden waarbij dat inderdaad het geval is. Zoals bekend kreeg het land te maken met verschillende aanslagen van moslimextremisten en werd een Franse priester brutaal vermoord door een zelfverklaarde jihadist.

Volgens Richard Bernstein van RealCearInvestigations zijn moslims nochtans voor maar een klein gedeelte verantwoordelijk voor deze antichristelijke incidenten. In een interview met CBN News formuleerde hij het zo: Bij de meerderheid van de incidenten hebben we geen idee wie de daders nu eigenlijk zijn. Het is in elk geval veilig om te zeggen dat er heel veel incidenten en aanvallen zijn die niets te maken hebben met extremistische religieuze groeperingen.

Bron: Kerknet.be

Publicatiedatum: 14 juli 2019
Laatst bewerkt: 21 juli 2019


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2019, Stg. InterKerk, Schiedam