• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Aartsbisschop Sheen heeft laatste rustplaats

Na een proces en juridisch getouwtrek werd de Amerikaanse aartsbisschop Fulton Sheen donderdag in de kathedraal van Peoria herbegraven.

Gelovigen kunnen dit weekend in de kathedraal van Peoria (Illinois) voor het eerst kennismaken met het graf van de Amerikaanse aartsbisschop en destijds bekende tv-predikant Fulton Sheen. Daarmee komt ook definitief een einde aan het geschil tussen de familie van de aartsbisschop en het aartsbisdom New York over zijn laatste rustplaats. Het Hooggerechtshof had op 7 juni de bezwaren afgewezen van het aartsbisdom New York om de kerkleider en toekomstige zalige op te graven en over de brengen naar Peoria.  

Donderdagmorgen werd het stoffelijke overschot van mgr. Sheen uiteindelijk toch opgegraven in aanwezigheid van een afgevaardigde van het bisdom Peoria en Joan Sheen Cunningham, de nicht van de bisschop. Dezelfde dag nog werd hij bijgezet in de plaatselijke kathedraal. Bisschop Daniel Jenky kondigt aan dat het proces voor de zaligverklaring nu wordt hervat. Daarvoor is alleen nog de erkenning van een wonder nodig.

Bron: Catholic Herald/Kerknet.be

Publicatiedatum: 30 juni 2019
Laatst bewerkt: 30 juni 2019


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2020, Stg. InterKerk, Schiedam