• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

‘Paus naar Hiroshima en Nagasaki’

(kro.nl/katholiek) - Paus Franciscus kondigde in januari al aan dat hij in de herfst van dit jaar Japan zou gaan bezoeken. Japanse media melden nu dat de pontifex van 23 tot 26 november in hun land zal verblijven. De bisschop van Rome zal die dagen onder meer de door Amerikaanse atoombommen getroffen steden en Hiroshima en Nagasaki aandoen, zo luidt het.

Het is onduidelijk of Japan de enige bestemming is van de apostolische reis van paus Franciscus naar het Verre Oosten. Johannes Paulus II was de enige en laatste paus die in 1981 het Land van de Rijzende Zon bezocht. Dat bezoek was het vierde onderdeel van een omvangrijke reis. Het eerste reisdoel was Pakistan, gevolgd door de Filipijnen en het eiland Guam in de Stille Oceaan. Na Japan vloog de Poolse paus op 26 februari van dat jaar door naar Anchorage, Alaska.

Volgens het Vaticaan wonen er ongeveer 500.000 katholieken in Japan, dat 126,5 miljoen inwoners telt. Het land heeft een lange missiegeschiedenis, die begon met de komst van de jezuïet Franciscus Xaverius in 1549 in het zuidwesten van Japan.

Paus Franciscus heeft dit jaar al vijf buitenlandse reizen gemaakt. Eind januari nam hij deel aan de Wereldjongerendagen in Panama, Midden-Amerika. Een week later vloog hij naar de Verenigde Arabische Emiraten en eind maart naar Marokko. Begin mei bracht de paus een bezoek aan Bulgarije en Macedonië en vier weken later aan Roemenië. Andere Reizen van de Pausen dit jaar zullen Mozambique,, Madagaskar en Mauritius (4-10 september) zijn.

Publicatiedatum: 30 juni 2019
Laatst bewerkt: 30 juni 2019


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2021, Stg. InterKerk, Schiedam