• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus Franciscus houdt homilie in Noord Macedonië over honger naar God

“Zeggen wij het met kracht en onbevreesd: wij hebben honger, Heer … naar het brood van Uw woord en het brood van de broederschap”: dat is de smeekbede van de paus in de H. Mis in Macedonië op deze 7e mei.

Na twee dagen in Bulgarije, besloot de paus zijn 29e apostolische reis met een halte in Skopje, de hoofdstad van Macedonië, in het voetspoor van Moeder Theresa, die hier in 1910 geboren werd. Op het einde van de voormiddag, na zijn ontmoeting met de politieke autoriteiten en zijn halte aan het memoriaal van de stichteres van de Missionarissen van Naastenliefde, begaf hij zich naar het Plein van Macedonië waar een blije menigte hem opwachtte met nationale vlaggen en uit de buurlanden.

De paus moedigde de Christenen aan “op weg” te gaan, “zich in beweging te zetten, naar buiten”: “Het is het enige dat de Heer ons vraagt: komt”, dat wil zeggen “zich door Zijn woord laten ontroeren en transformeren in onze keuzes, gevoelens en prioriteiten”, om “een concrete en tastbare liefde” te betonen “want het dagelijks leven is reëel”.

Paus Franciscus besluit met het voorbeeld van de heilige die van dit land afkomstig is: “Honger naar brood, honger naar broederschap, honger naar God. Moeder Theresa kende dat allemaal goed, zij die haar leven op twee zuilen heeft willen funderen: Jezus belichaamd in de Eucharistie en Jezus belichaamd in de armen! Liefde die wij ontvangen, liefde die wij geven. Twee onafscheidelijke zuilen die haar weg getekend hebben, die haar in beweging brachten, zij die ook haar honger en dorst verlangde te stillen”.

Zie de Nederlandstalige vertaling van de gehele homilie: Paus Franciscus - Homilie
Zeggen wij het met kracht en onbevreesd: wij hebben honger, Heer!
Piazza Macedonia (Skopje) - Noord Macedonië
(7 mei 2019)

Publicatiedatum: 7 mei 2019
Laatst bewerkt: 13 mei 2019


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2020, Stg. InterKerk, Schiedam