• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus voert meldingsplicht in voor medewerkers Curie

Paus Franciscus heeft vandaag vrijdag nieuwe normen uitgevaardigd in de strijd tegen seksueel misbruik in het Vaticaan, bij de Romeinse Curie en andere instellingen van de Heilige Stoel in Rome, en in het diplomatieke korps. Ze vereisen dat alle medewerkers, ook die in diplomatieke missies in het buitenland, gevallen van misbruik van minderjarigen verplicht moeten melden. De bescherming van minderjarigen en kwetsbare personen is een integraal onderdeel van de boodschap van het Evangelie, benadrukt Franciscus in de eerste regel van de Paus Franciscus - Motu Proprio
La tutela dei minori e delle persone vulnerabili (26 maart 2019)
. Het is ieders plicht om kinderen en kwetsbare personen genereus te verwelkomen en om een veilige omgeving voor hen te creëren.

Volgens de nieuwe wettelijke voorschriften worden aanvallen op kwetsbare personen in het Vaticaan vervolgd als officiële misdrijven.

Aan de Paus Franciscus - Motu Proprio
La tutela dei minori e delle persone vulnerabili (26 maart 2019)
zijn twaalf wetsartikelen toegevoegd, met gedetailleerde richtlijnen voor het personeel. Zo moeten ambtenaren of werknemers van het Vaticaan, die zijn veroordeeld voor misbruik, worden ontslagen. Kandidaten die aan de slag willen gaan in het Vaticaan worden beoordeeld op hun geschiktheid om met kwetsbare personen om te gaan. Daarnaast worden ook verplichte cursussen voor kinderbescherming in de Curie en de instellingen van het Vaticaan ingevoerd. Slachtoffers hebben het recht gehoord te worden en hebben ook recht op geestelijke, psychologische en juridische bijstand. De nieuwe normen worden op 1 juni van kracht.

Bron: Kathpress.at

Publicatiedatum: 29 maart 2019
Laatst bewerkt: 30 maart 2019


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2019, Stg. InterKerk, Schiedam