• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus Franciscus bij het Angelus: anderen met wijze raad bijstaan

“Spreek ik kwaad over anderen? (…) Zie ik gemakkelijker de gebreken van de anderen dan de mijne?” Na deze vragen stelt paus Franciscus wat dit betreft, voor: “Proberen wij op zijn minst ons een beetje te bekeren: het zal iedereen goed doen”.

De paus gaf naar gewoonte commentaar bij het Evangelie van deze zondag, waarin Christus deze vraag stelt: “kan soms de ene blinde de andere blinde leiden?”.

En hij nodigt uit tot wijsheid, vooral wie verantwoordelijkheid draagt in de opvoeding: “Zo trekt Jezus de aandacht van wie verantwoordelijkheid draagt op het vlak van de opvoeding of van wie gezag uitoefent: zielenherders, het openbaar gezag, wetgevers, onderwijzers, ouders, en roept hen nadrukkelijk op zich bewust te zijn van hun delicate rol en steeds de juiste weg te vinden om mensen te leiden”.

De paus onthult de bekoring van “toegeeflijkheid” voor zichzelf en “hardheid” voor anderen: “Het is altijd nuttig anderen met wijze raad te helpen, waar terwijl wij de fouten van onze buur observeren en verbeteren, moeten wij ook beseffen dat wij fouten hebben”.

Paus Franciscus nodigt uit tot “een houding van zachtmoedigheid en barmhartigheid” om “oprechte, nederige en rechtvaardige” mensen te zijn.

Zie de Nederlandstalige vertaling van de volledige toespraak voorafgaand aan het bidden van het Angelus: Paus Franciscus - Angelus/Regina Caeli
Uitnodiging tot zachtmoedigheid en barmhartigheid
7e Zondag door het Jaar (Jaar C) -Sint Pietersplein
(3 maart 2019)

Publicatiedatum: 3 maart 2019
Laatst bewerkt: 5 maart 2019


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2019, Stg. InterKerk, Schiedam