• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus Franciscus bij Angelus: Profeten met moed en volharding

“Vandaag heeft de wereld er nood aan in de leerlingen van de Heer profeten te zien, dat wil zeggen mensen met moed en volharding in hun antwoord op hun christelijke roeping”, zegt paus Franciscus.

De paus gaf commentaar op het Evangelie van deze zondag, voor zijn vertrek op de vlieghaven van Fiumicino naar de Verenigde Arabische Emiraten (3-5 februari).

Volgens de paus heeft de huidige wereld nood aan christenen “die de bewegingen van de Heilige Geest volgen, die hen uitzendt om hoop en heil te verkondigen aan armen en uitgesloten mensen; mensen die de logica volgen van het geloof en geen ‘wonderdoenerij’; mensen die zich wijden aan dienstbaarheid voor iedereen, zonder bevoorrechting noch uitsluiting. Kortom: mensen die zich innerlijk openstellen voor de wil van de Vader en zich inzetten om er trouw van te getuigen voor de anderen”.

Paus Franciscus nodigt uit tot “de Maagd Maria te bidden opdat wij kunnen groeien en op weg gaan met dezelfde apostolische vurigheid voor het Koninkrijk Gods, die Jezus’ zending bezielde”.

Zie de Nederlandstalige vertaling van de volledige toespraak voorafgaand aan het bidden van het Angelus: Paus Franciscus - Angelus/Regina Caeli
Profeten met moed en volharding
4e Zondag door het Jaar (Jaar C) - Sint Pietersplein
(3 februari 2019)

Publicatiedatum: 3 februari 2019
Laatst bewerkt: 5 februari 2019


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2019, Stg. InterKerk, Schiedam