• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus bij Angelus in Panama: Het stil en moederlijk gelaat van de Kerk

“Ik nodig u nu uit al uw zorgen en noden onder de mantel van Maria te leggen, het verdriet dat u draagt, de kwetsuren waaronder u lijdt, zodat zij als goede Samaritaan tot ons komt en hulp brengt door Haar moederschap, Haar tederheid, Haar moederlijke glimlach”: deze uitnodiging richt paus Franciscus tot de jongeren in Panama.

De paus begaf zich naar het tehuis voor jonge gehandicapten en aidspatiënten in het tehuis Hogar Buen Samaritano in Panama, op de laatste avond van zijn verblijf in dit Midden Amerikaanse land, ter gelegenheid van de Wereldjongerendagen 2019. Hij bad het Angelus met de jongeren en het personeel van dit tehuis. De paus werd ontvangen door een jongetje, dat als franciscaan gekleed was en het lied zong van de heilige Franciscus van Assisi, “Maak dat ik vrede breng”.

Na het Angelus bad de paus voor de rampen die Brazilië, Colombia en de Filippijnen treffen maar ook voor de politieke situatie in Venezuela.

Na het gebed kreeg de paus geschenken van de Hogar gemeenschap. Een franciscaan uit Korea dankte de paus voor de wijding van de eerste steen van vier nieuwe Hogar tehuizen, maar ook voor zijn gebed voor de eenmaking van de twee Korea’s. De zusters van Moeder Theresa dankten hem voor zijn bezoek en schonken hem een schilderij. De paus gaf hen een marmeren beeldje dat Jezus als Goede Herder voorstelt.

Voor zich terug te trekken, zei de paus nog: “dank u voor wat u hier doet, het is heel mooi. En bid voor mij!”.

Zie de Nederlandstalige vertaling van de gehele toespraak voorafgaand aan het bidden van het Angelus: Paus Franciscus - Angelus/Regina Caeli
Leg uw zorgen en nood onder de mantel van Maria
3e Zondag door het Jaar (C) - Casa Famiglia “Il Buon Samaritano”(Panama)
(27 januari 2019)

Publicatiedatum: 27 januari 2019
Laatst bewerkt: 31 januari 2019


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2021, Stg. InterKerk, Schiedam